Przyprawiony Butternut-Zupa Z Dyni
Przyprawione Butternut - zupa z dyni może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,72 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście laurowe, imbir, pasta curry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Przyprawiony Butternut-Zupa Z Dyni, Pieczona Bisque Butternut z przyprawionymi pestkami dyni, oraz Przyprawiona Zupa Z Dyni.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; dodać cebulę i paprykę, i smażyć 8 minut lub aż cebula będzie złoty. Wymieszać z czosnkiem i imbirem i gotować 1 minutę.
Dodaj squasha, następne 7 składników i 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Proces zupy, partiami, w blenderze, aż będzie gładka. Wróć do holenderskiego piekarnika i wymieszaj ze śmietaną. Gotować na wolnym ogniu, wymieszać z sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem do smaku.
*1 łyżeczka. proszek curry może zostać zastąpiony.
Uwaga: 3 lb. dyni można zastąpić 1 3/4 lb. dyni i 1 3/4 lb. Dynia.