Przyprawa-natarty Indyk z sosem koniakowym

Przyprawa-natarty Indyk z sosem koniakowym
Przyprawa-przetarty Indyk z sosem koniakowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 894 kalorie, 113g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 85 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, bulion z indyka, koniak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Przyprawa-natarty Indyk z sosem koniakowym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Polędwiczki wieprzowe natarte przyprawami z korzeniem selera-przecier jabłkowy i sos jabłkowy.

Instrukcje

1
Toast kolendra, kminek, pieprz, i cynamon na małej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KolendraKolendra
CynamonCynamon
KminekKminek
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do miski; fajne. Przyprawy zmielić na proszek w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przenieść przyprawy w proszku do małej miseczki; wymieszać w soli i papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Umieść indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia; podsuń skrzydła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Posypać 1 łyżkę mieszanki przypraw w głównej wnęce indyka i pozostałą mieszankę przypraw na całej skórze indyka; związać nogi razem, aby utrzymać kształt. Przechowywać w lodówce odkryte na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
6
Odstawić indyka na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
7
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wlać 1 1/2 szklanki bulionu z indyka na patelnię z indykiem. Zmniejszyć ogień do 177°; pieczeń indyka 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 2 szklanki bulionu na patelnię. Pieczeń 1 godzinę; wlać 2 szklanki bulionu na indyka. Indyka luźno przykryć folią. Kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 79°, o około 1 godzinę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
W średnim rondlu umieść zarezerwowaną karkówkę z indyka, serce i żołądek; dodaj 3 szklanki bulionu z indyka. Przykryć i dusić 1 godzinę. Odcedź bulion na 4-filiżankę miarki; zarezerwuj szyję, serce i żołądek. Odtłuścić dowolny tłuszcz z powierzchni bulionu podrobowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać wystarczającą ilość bulionu z indyka do bulionu podrobowego, aby odmierzyć łącznie 4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Usuń mięso z szyi. Drobno posiekać kark, serce i żołądek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
Przenieś indyka na talerz, namiot luźno z folią i ręcznikiem kuchennym i odstaw na 30 minut (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wlać soki z patelni do dużej miarki. Łyżka tłuszczu z powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Przełożyć 4 łyżki tłuszczu do średniego rondla(w razie potrzeby użyć części zarezerwowanego tłuszczu z bulionu z indyka, aby odmierzyć łącznie 4 łyżki stołowe). Usunąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Umieść patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodaj wermut i koniak na patelnię i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj odtłuszczone soki i 1 szklanka bulionu podrobowego; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ciepło zarezerwowane 4 łyżki tłuszczu w rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać mąkę, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Trzepaczka stale, aż zacznie brązowieć, około 3 minut. Stopniowo ubijać w mieszaninie z sokiem i 3 szklanki bulionu podrobowego. Dusić, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżka, ubijanie od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SOSSOS
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
9
Wymieszać posiekaną szyję, serce i żołądek. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia57
Magazyn