Przepis na gravlax z buraków

Przepis na gravlax z buraków
Przepis na suszony burakami przepis na Gravlax jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 143 kalorie, 8G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grubo zmielonego pieprzu, buraków, cukru granulowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Halibut Utwardzony Koprem Włoskim Gravlax, Cytrusowy i solny utwardzony Gravlax, oraz Gravlax (Szwedzki łosoś Peklowany cukrem i solą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sprawdź łososia pod kątem jakichkolwiek kości, które Twój dealer mógł przegapić (pocieranie dłoni wzdłuż mięsa jest najlepszym sposobem, aby je znaleźć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Usuń wszystkie znalezione za pomocą pincety. Ułóż naczynie na tyle duże, aby pomieścić łososia podwójną warstwą folii aluminiowej (zwykle używam patelni do pieczenia).Połóż jeden z kawałków łososia, skórę w dół, na wierzchu. Natrzyj połowę wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Paluszki Mięsne O Smaku PepperoniPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Wymieszać cukier, sól, pieprz, koperek i burak i rozłożyć na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
KoperKoper
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Resztę wódki zalać rybą, a drugi kawałek łososia (skórkę) położyć na wierzchu. Przeciągnij folię wokół ryby, a następnie połóż na niej ciężarki (takie jak puszki, słoiki lub ciężka deska do krojenia). Przechowywać w lodówce i niech leczyć przez dwa do czterech dni, obracając co tak często. Płyn wycieknie z łososia w tym czasie; wystarczy go wylać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Paluszki Mięsne O Smaku PepperoniPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Zdjąć folię i zeskrobać lekarstwo z obu kawałków ryby. Aby podać, pokroić jak wędzony łosoś (zostawić skórę za sobą). Używaj w razie potrzeby i przechowuj, owinięte, w lodówce przez tydzień. Jak używać Chrain, żydowski smak, idzie również z peklowanych befach robi z gravlax. Krem chrzanowy jest również idealny do obu. Chrain umieścić 4 ugotowane buraki, obrane i pokrojone na kawałki, w maszynce z 2 1/2 szklanki startego korzenia chrzanu, 1 łyżka octu balsamicznego (najlepiej biały), 2 łyżki cukru granulowanego i sól, do smaku. Pulse-mieszanka do zgrubnej mieszaniny (nie czystej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Korzeń ChrzanuKorzeń Chrzanu
GravlaxGravlax
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Serwuje
7
Śmietanę chrzanową ubić 2/3 szklanki gęstej śmietany, następnie dodać 2 1/2 łyżki startego korzenia chrzanu, 3/4 łyżki octu winnego białego, 1 łyżeczkę musztardy Angielskiej, cukier i sól do smaku i dobrze wycisnąć cytrynę. Ocet i cytryna będzie zagęścić krem, więc dont overbeat.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Korzeń ChrzanuKorzeń Chrzanu
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Serwuje
9
Sprawdź te inne przepisy łososia na Food Republic: Grillowany łosoś w łuskach kukurydzy przepis ciepły łosoś i rukola makaron Sałatka wędzony łosoś & kozi ser przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Ser KoziSer Kozi
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia6
Magazyn