Przecier z mięsa krabowego i buraków na jabłku Granny Smith
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 12 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz granny smith jabłko, buraki, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z buraków, Fetanów i jabłek Granny Smith, Golden Beet, Granny Smith, Butternut Squash & Thyme Gratins Wit, oraz Granny Smith Apple Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Przyciąć burak, pozostawiając około 1 cala łodygi przymocowane, i owinąć szczelnie w folię. Na małej patelni piecz buraki na środku piekarnika do miękkości, około 1 godziny.
Wybierz mięso kraba, aby usunąć kawałki skorupy i chrząstki. Lekko rozbić duże kawałki mięsa kraba i w małej misce wymieszać ze szczypiorkiem, sokiem z cytryny, 1 łyżką kwaśnej śmietany oraz solą i pieprzem do smaku. Mieszaninę krabów można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć.
Ostrożnie rozpakuj buraki. Gdy burak jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, zsuń skórę i łodygę i pokrój buraka na kilka kawałków. Podczas gdy burak jest jeszcze ciepły, za pomocą zaprawy i tłucz buraki zacieru, aż będą gładkie. W małej misce wymieszać razem puree buraczane, ocet, pozostały ' łyżka kwaśnej śmietany, i sól i pieprz do smaku. Przecier buraczany można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Pokrój jabłko przez koniec łodygi na ćwiartki i rdzeń.
Pokrój ćwiartki jabłka w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Każdy plasterek jabłka wymieszać z 1/4 łyżeczki przecieru buraczanego i odrobiną mieszanki krabów.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.