Prosecco-Malinowy Gelée

Prosecco-Malinowy Gelée
Prosecco - malinowy Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 128 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, sok z cytryny, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto migdałowe z kremem z twarogu cytrynowego i malinowym żelem, Malinowa Limoncello Prosecco, oraz Limoncello Raspberry Prosecco Cooler dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść maliny, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę soku z cytryny w średniej misce; wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż maliny uwolnią swoje soki, rzucając od czasu do czasu, 20-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
3
Umieść 1/2 szklanki Prosecco w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Posypać żelatynę i odstawić 5 minut, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę Prosecco do wrzenia z 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
żelatynażelatyna
CukierCukier
5
Zdjąć z ognia; dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
6
Przenieść mieszaninę żelatyny do dużego dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
7
Dodać maliny z sokami, Pozostałe Prosecco, pozostały 1 łyżkę soku z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy (jeśli używasz), mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
ProseccoProsecco
CukierCukier
8
Za pomocą łyżki szczelinowej podziel raspberries równo między szklanki coupe lub inne małe, płytkie szklanki lub filiżanki. Divide
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Mieszanka Prosecco równo między szklankami, około 3/4 szklanki na szklankę. Schłodzić gelée do jędrności, około 3 godzin. DO AHEAD: Gelées mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn