Prosecco - malinowy Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 128 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, sok z cytryny, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto migdałowe z kremem z twarogu cytrynowego i malinowym żelem, Malinowa Limoncello Prosecco, oraz Limoncello Raspberry Prosecco Cooler dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść maliny, 1/4 szklanki cukru i 1 łyżkę soku z cytryny w średniej misce; wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Posypać żelatynę i odstawić 5 minut, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę Prosecco do wrzenia z 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosecco
żelatyna
Cukier
5
Zdjąć z ognia; dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
6
Przenieść mieszaninę żelatyny do dużego dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
7
Dodać maliny z sokami, Pozostałe Prosecco, pozostały 1 łyżkę soku z cytryny i wodę z kwiatu pomarańczy (jeśli używasz), mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu Pomarańczy
Sok Z Cytryny
Maliny
Prosecco
Cukier
8
Za pomocą łyżki szczelinowej podziel raspberries równo między szklanki coupe lub inne małe, płytkie szklanki lub filiżanki. Divide
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
9
Mieszanka Prosecco równo między szklankami, około 3/4 szklanki na szklankę. Schłodzić gelée do jędrności, około 3 godzin. DO AHEAD: Gelées mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.