Prasowane zioła i przyprawy Pierś z indyka, Nadzienie muffinkowe z dyni i cukinii z sosem chipotle

Prasowane zioła i przyprawy Pierś z indyka, Nadzienie muffinkowe z dyni i cukinii z sosem chipotle
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Prasowane zioła i przyprawy Pierś z indyka, Muffin dyniowo-cukiniowy z sosem Chipotle. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 953 kalorie , 64 g białka i 44 g tłuszczu każda. Za 7,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 70% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, lekko zaokrąglone łyżki mąki, przyprawę do grilla w ilości 3 pełnych palm i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 97% , co jest wynikiem doskonałym. Prasowane zioła i przyprawy Pierś z indyka, Muffin dyniowo-cukiniowy z sosem chipotle , Muffin jajeczny farsz i Muffin jajeczny farsz z PIECA są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozgrzej 14-calową patelnię lub średnią patelnię do pieczenia na średnim ogniu na największym palniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Wymieszaj razem przyprawę do grilla, kminek, paprykę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Włóż tymianek, kolendrę lub bazylię, pietruszkę i pistacje do robota kuchennego i zmiksuj na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6
Zdejmij misę z procesora i wyjmij ostrze z miski. Miej pod ręką gumową szpatułkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Skrop obficie oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia piersi, aby pokryć je skórą. Małym ostrym nożem rozluźnij skórę piersi. Rozłóż pastę z ziół i orzechów pomiędzy miąższem i skórką każdej piersi. Używaj rąk do przesuwania pasty pod skórą, aby równomiernie rozprowadzić mieszaninę. Posmaruj skórkę oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia mieszanką przypraw. Połóż panierowane piersi na dużej patelni lub brytfance. Myć ręce. Połóż drugą, nieco mniejszą patelnię lub patelnię na piersiach i obciąż ją kilkoma cegłami pokrytymi folią. Osusz skórę przez 8 do 10 minut, następnie przenieś mięso do piekarnika i piecz przez 35 do 40 minut, aż termometr do mięsa natychmiast odczyta temperaturę od 165 do 170 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Podczas pieczenia indyka rozgrzej drugą dużą, głęboką patelnię na średnim lub średnim ogniu z 5 łyżkami masła pokrojonego na kawałki. Do roztopionego masła dodać laur, seler, jabłko, 1/2 cebuli i cukinię. Warzywa obficie doprawiamy solą i pieprzem. Gotuj 10 minut lub do momentu, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Na patelnię wrzucamy pokruszone muffinki i pestki słonecznika, łączymy z warzywami. Dopraw farsz przyprawą do drobiu, następnie dopraw solą i pieprzem. Zwilż farsz 1 1/2 do 2 szklanek bulionu. Ułóż farsz w naczyniu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Włóż do piekarnika, aby wierzch był chrupiący razem z indykiem lub, jeśli patelnia się nie mieści, gdy indyk wyjdzie, włącz grill i przyrumienij wierzch farszu – góra powinna zająć tylko kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
W garnku do sosu rozpuść pozostałe 3 łyżki masła na średnim ogniu i dodaj drobno posiekaną pozostałą 1/2 cebuli. Duś cebulę przez 5 do 6 minut, aby była ładna i słodka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Dodaj mąkę na patelnię i ubijaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Dodaj chipotles i sos, a następnie wymieszaj 4 do 4 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. Zagęścić sos przez 2 do 3 minut, następnie doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Pozwól indykowi odpocząć, aby rozpuścił soki, a następnie pokrój go w cienkie plasterki i podawaj z farszem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

2do 3 jabłek McIntosh, posiekanych i posiekanychdo 3 jabłek McIntosh, posiekanych i posiekanych2piersi indyka bez kości, po około 3 funty każdapiersi indyka bez kości, po około 3 funty każda1stickmasło, podzielonemasło, podzielone6sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler z serca, z zieleniseler z serca, z zieleni1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony2chipotle w adobo, drobno posiekane, plus 2-3 łyżki sosu adobochipotle w adobo, drobno posiekane, plus 2-3 łyżki sosu adobo1zostawićKolendra, 2 garści lub 1/2 szklanki liści bazyliiKolendra, 2 garści lub 1/2 szklanki liści bazylii1zostawićKolendra, 2 garści lub 1/2 szklanki liści bazyliiKolendra, 2 garści lub 1/2 szklanki liści bazylii1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra, Palma pełnakolendra, Palma pełna60Orzechy dowolne (posiekane)luźno zapakowana pietruszka płaska, 4 garściluźno zapakowana pietruszka płaska, 4 garści2lekko zaokrąglone łyżki mąki uniwersalnejlekko zaokrąglone łyżki mąki uniwersalnej1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony4(zima)świeże liście tymianku, 8 gałązek, odarte łodygiświeże liście tymianku, 8 gałązek, odarte łodygi3(zima)przyprawa do grilla (polecane: Montreal Seasoning by McCormick) 3 Palm fullsprzyprawa do grilla (polecane: Montreal Seasoning by McCormick) 3 Palm fulls1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony kminek, Palma pełnamielony kminek, Palma pełna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do obfitego mżeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do obfitego mżenia21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, posiekana, podzielonacebula, posiekana, podzielona123Orzechy dowolne (posiekane)pistacje naturalne łuskanepistacje naturalne łuskane2(zima)szyjki z kurczakaszyjki z kurczaka6muffinki dyniowe, pokruszonemuffinki dyniowe, pokruszone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz67Orzechy dowolne (posiekane)nasiona słonecznikanasiona słonecznika1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)wędzona słodka papryka, Palma pełnawędzona słodka papryka, Palma pełna1( bakłażany)cukinia posiekanacukinia posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn