Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem
Posiekany stek jagnięcy z czosnkowym szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 756 kalorii, 38g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.19 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do valentin day. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej jagnięciny, szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem, Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini, oraz Garlicky noga jagnięcina z sosem jogurtowym.
Instrukcje
Podgrzej średnią patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj dużą garść szpinaku i gotuj, mieszając, aż liście zwiędną.
Zwiędły szpinak przełożyć na durszlak i powtórzyć z pozostałymi liśćmi. Szpinak delikatnie wycisnąć do sucha, grubo posiekać i odstawić.
Na tej samej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj czerwoną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Przenieść cebulę do dużej miski i ostudzić.
Dodać zmieloną jagnięcinę do miski i lekko ją rozbić.
Dodać czerwone wino, kminek, cynamon, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i dobrze wymieszać. Delikatnie uformuj mieszaninę na cztery 4-calowe paszteciki.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać mielony czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 40 sekund.
Dodaj zwiędły szpinak i gotuj, mieszając, aż będzie gorący. Szpinak doprawić solą i pieprzem, przykryć i ogrzać.
Rozpal grilla. Lekko posmarować chleb z oliwą z oliwek i grillować, obracając raz, aż lekko zbrązowieje, o 1 minutę na stronę.
Na chleb posmarować świeżym kozim serem i polać szpinakiem.
Paszteciki jagnięce posmarować oliwą z oliwek i lekko doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż paszteciki będą ładnie zwęglone Na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, około 4 minut na stronę.
Pokrojone steki jagnięce przełożyć do chleba, udekorować liśćmi majeranku i podawać widelcem i nożem.