Posiekana Wątróbka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj posiekanej wątroby. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Posiekana Wątróbka, Posiekana Wątróbka, oraz Posiekana Wątróbka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ugotować na twardo przez 10 minut, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Na dużej patelni delikatnie ugotować cebulę w oleju (lub schmaltz), aż będzie miękka i złocista. Zwiększyć ogień, dodać wątróbki i mieszać przez kilka sekund, aby wchłonąć smak cebuli.Albo wlać mieszaninę do robota kuchennego i przetworzyć na grubą lub gładką pastę z gribenes (jeśli używasz), lub przepuścić mieszaninę przez staromodny Młynek. Scoopinto miska. Jajka zetrzyj na grubej tarce i dodaj do miski, zachowując niewielką ilość startego jajka do dekoracji. Pietruszkę wymieszać i delikatnie złożyć. Zwilżyć mieszaninę winem, brandy lub bulionem z kurczaka i doprawić do smaku solą i papryką. Przykryć folią i schłodzić do czasu potrzebnego.
Podawać w miareczkach na osobnych płatkach posypanych odrobiną startego jajka i papryki na kolor i obfite kawałki świeżego
Usuń zapasowy tłuszcz z surowego kurczaka i umieść na patelni. (Zwykle na szyi znajduje się grudkowaty tłuszcz, przynajmniej u starszego ptaka.)
Dodaj 1 szklankę (8 uncji) margaryny bezmlecznej, 1 łyżeczkę soli i 1 dużą cebulę (ze skórką pozostawioną w celu wzmocnienia złotego koloru).
Usuń skórę z kurczaka, pokrój na małe kawałki i dodaj do patelni. Ustawić na bardzo małym ogniu i gotować przez 1 1/2-2 godziny, aż cały tłuszcz zostanie delikatnie usunięty ze skóry kurczaka.
Usuń skórę z patelni i odcedzić na ręcznikach papierowych do formgribenes lub trzeszczenie.
Wlać tłuszcz (schmaltz)do wytrzymałego szklanego naczynia i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego*. Gdy tłuszcz ostygnie, bogata galaretka zbierze się na dnie naczynia.Galaretka ta stanowi pyszną bazę do zupy lub sosów.
* Tłuszcz (schmaltz) będzie przechowywać do 6 tygodni w lodówce. Przechowuj gribenesw lodówce.
Z tradycyjnej kuchni żydowskiej: ponad 150 nostalgicznych i współczesnych przepisów Ruth Joseph i Simon Round. Tekst © 2012 Ruth Joseph i Simon Round; Zdjęcia © 2012 Isobel. Wydany w 2013 roku przez Kyle Books, nakładem Kyle Cathie Limited.