Por i kukurydza Au Gratin
Pory i kukurydza Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Panko bułka tarta, sól i pieprz, uszy kukurydza, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Podobne przepisy to Por Au Gratin, Por Au Gratin, oraz Pory i ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Doprowadzić mały rondel z osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu i dodać świeże ziarna kukurydzy. Gotować przez około 3 do 4 minut. Odcedź i dodaj do małej miseczki. Odstawić.
Dobrze umyć pory, usuwając cały piasek i piasek, który jest ukryty między liśćmi. Na desce do krojenia porów przeciąć na pół wzdłuż, a następnie pokroić na pół.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i pory i saute do miękkości.
Dodaj blanszowaną kukurydzę i kontynuuj gotowanie przez około 5 minut, pozwalając na odparowanie wody.
Dodać śmietanę i parmezan i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przenieść mieszaninę do naczynia żaroodpornego odpornego na działanie pieca. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut.
Wymieszać bułkę tartą panko, szczypiorek i pietruszkę razem w małej misce.
Posypać mieszaninę okruchów na porach i kukurydzy i piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco.