Pomarańczowe polędwiczki wieprzowe z karmelizowaną cebulą
Pomarańczowe polędwiczki wieprzowe z karmelizowaną cebulą mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały przepis 30 zawiera 231 kalorii , 24 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek, polędwiczek wieprzowych, cebuli i sosu picante. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 57% . Podobne przepisy to Polędwiczki z indyka z karmelizowaną cebulą , Polędwiczki z indyka z karmelizowaną cebulą i Polędwiczki wieprzowe w glazurze pomarańczowej .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wieprzowinę i smaż, aż będzie dobrze rumiana ze wszystkich stron.
Zdejmij wieprzowinę z patelni.
Rozgrzej pozostały olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż przez 15 minut lub do momentu, aż dobrze się zarumieni, często mieszając.
Na patelni wymieszaj sos picante, marmoladę i skórkę pomarańczową. Wróć wieprzowinę na patelnię. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż wieprzowina będzie ugotowana.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Możesz spróbować wina Parducci Small Lot Pinot Noir New Label. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Wino Parducci Small Lot Pinot Noir z nowej etykiety
Nasz Pinot Noir oferuje aromaty soczystych, dojrzałych malin i truskawek. Smaki jagód są pełne i bogate na podniebieniu, z nutą cedru na finiszu. Rozkoszuj się tym średnio treściwym czerwonym winem z grillowanym łososiem, polędwiczką wieprzową i drobnymi kawałkami czerwonego mięsa.