Polędwiczki wieprzowe z jabłkami
Polędwica wieprzowa z jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 95g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, rosół z kurczaka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Polędwiczki wieprzowe doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie gotować w gorącym oleju, aż równomiernie rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, okazjonalnie obracając się, około 25 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Umieść wieprzowinę na talerzu, przykryj dwiema warstwami folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.
Podczas gdy wieprzowina odpoczywa, wlać wino na patelnię; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, następnie dodać jabłka, wywar z kurczaka, ocet, cynamon, gałkę muszkatołową, brązowy cukier i gałkę muszkatołową. Gotować i mieszać, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do gotującego się sosu, aby zagęścić. Gotować i mieszać 1 minutę więcej, aż sos zgęstnieje i nie jest już mętny.
Pokrój polędwicę wieprzową na 1/4 cala grubości plastry, i ułóż na półmisku.
Na mięso polać sosem jabłkowym.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Bodega DiamAndes Uco Malbec. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Bodega DiamAndes Uco Malbec
Czysty, głęboki i jasny rubinowy kolor. Aromaty czerwonych nut jagód i wiśni pokazujące intensywność i świeżość. Doskonała struktura, treściwe taniny o dojrzałych owocowych smakach, aksamitne i bardzo dobrze zbalansowane.