Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Polędwiczki wieprzowe z jabłkami
Polędwica wieprzowa z jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 95g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, rosół z kurczaka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Polędwiczki wieprzowe doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie gotować w gorącym oleju, aż równomiernie rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, okazjonalnie obracając się, około 25 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieść wieprzowinę na talerzu, przykryj dwiema warstwami folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Podczas gdy wieprzowina odpoczywa, wlać wino na patelnię; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, następnie dodać jabłka, wywar z kurczaka, ocet, cynamon, gałkę muszkatołową, brązowy cukier i gałkę muszkatołową. Gotować i mieszać, aż jabłka będą miękkie, o 10 protokół. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do gotującego się sosu, aby zagęścić. Gotować i mieszać 1 minutę więcej, aż sos zgęstnieje i nie jest już mętny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Pokrój polędwicę wieprzową na 1/4 cala grubości plastry, i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
5
Na mięso polać sosem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Bodega DiamAndes Uco Malbec. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Bodega DiamAndes Uco Malbec
Bodega DiamAndes Uco Malbec
Czysty, głęboki i jasny rubinowy kolor. Aromaty czerwonych nut jagód i wiśni pokazujące intensywność i świeżość. Doskonała struktura, treściwe taniny o dojrzałych owocowych smakach, aksamitne i bardzo dobrze zbalansowane.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn