Polędwiczka Wieprzowa Z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym

Polędwiczka Wieprzowa Z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym
Przepis na Polędwiczkę Wieprzową z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 354 kalorie , 24 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,7 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką żurawinę, miętę, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak polędwica wołowa z chutneyem gruszkowo-żurawinowym , polędwica wieprzowa z kolcami z chutneyem ze słonecznej gruszki oraz sałatka z polędwicy wieprzowej, gruszki i żurawiny .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj wieprzowinę; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Na chutney w małym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 20 minut. Odkryć; gotować na wolnym ogniu 20-25 minut dłużej lub do uzyskania pożądanej konsystencji, od czasu do czasu mieszając. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
W międzyczasie odcedź i wylej marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
5
Połóż wieprzowinę na ruszcie w płytkiej brytfance.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Piec w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 145°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
8
Podawać z chutneyem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczkę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 315 dolarów za butelkę.
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn