Polędwiczka Wieprzowa Z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym
Przepis na Polędwiczkę Wieprzową z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 354 kalorie , 24 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,7 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką żurawinę, miętę, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak polędwica wołowa z chutneyem gruszkowo-żurawinowym , polędwica wieprzowa z kolcami z chutneyem ze słonecznej gruszki oraz sałatka z polędwicy wieprzowej, gruszki i żurawiny .
Instrukcje
1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj wieprzowinę; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Na chutney w małym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 20 minut. Odkryć; gotować na wolnym ogniu 20-25 minut dłużej lub do uzyskania pożądanej konsystencji, od czasu do czasu mieszając. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
W międzyczasie odcedź i wylej marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
5
Połóż wieprzowinę na ruszcie w płytkiej brytfance.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Piec w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 145°.
Polędwiczkę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 315 dolarów za butelkę.