Podstawowe Ciasto Do Pizzy
Podstawowe ciasto do pizzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 645 kalorii, 19g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mąkę chlebową, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Podstawowe Ciasto Do Pizzy, Podstawowe Ciasto Do Pizzy, oraz Podstawowe Ciasto Masa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik w temperaturze 450 stopni F.
Odmierz 1 3/4 szklanki ciepłej wody (powinna być przyjemnie ciepła na nadgarstku).
Posypać drożdże na wierzchu wody i pozostawić do aktywacji, około 10 minut.
Włożyć sól i 2 szklanki mąki do robota kuchennego. Pulsuj 5 razy, aby się zmiksować.
Wlać drożdże i wodę i pulsować 5 razy.
Dodaj pozostałą mąkę 1 szklanka na raz, pulsując i skrobanie boki miski, aż dobrze wymieszane. Jak tylko mieszanina zostanie połączona, wyrzuć ją na dobrze obsypaną mąką deskę i zagniataj przez 15 obrotów, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce i obróć, aby pokryć wszystkie strony. Przykryć folią lub ręcznikiem. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 45 minut, aż podwoi się rozmiar, a następnie uderzyć go w dół. Podziel ją na pół; z każdej połowy powstanie 1 (12-calowa) pizza.
Umieścić na mąki kukurydzianej kurzu kamień do pizzy, patelni do pizzy, lub arkusz cookie.
Zwiń krawędź lekko, aby utworzyć grzbiet wokół pizzy.
Piec przez 16 do 18 minut, lub aż skorupa jest jasnobrązowy.
Uwaga kucharza: jeśli używasz tylko połowy ciasta, zamrozić drugą połowę.
Umieścić ciasto w zamykanej torbie zamrażarki. Aby rozmrozić, wyjmij torbę z zamrażarki i umieść w lodówce na 24 godziny.
Rozwałkuj ciasto na zimno, a następnie pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową przed dodaniem dodatków.