Podstawowe Ciasto Do Pizzy
Podstawowe ciasto do pizzy wymaga ok. 1 godzina i 53 minuty od początku do końca. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 8 centów za porcję, dostajesz skórkę, która serwuje 20. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka mąki kukurydzianej, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podstawowe Ciasto Do Pizzy, Jedna Podstawowa Skórka Do Pizzy, oraz Basic Pie Crust dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w wodzie w dużej misce i odstawić 5 minut lub do bąbelków. Zważyć lub lekko łyżką 15 uncji mąki (około 2 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek do mieszaniny drożdży; wymieszać, aby utworzyć miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 13 uncji mąki (około filiżanki), 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do powlekania. Przykryć ciasto folią z tworzywa sztucznego pokrytą sprayem do gotowania; odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół.
Zwiń każdą połowę w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieść ciasto na 2 (12-calowych) patelniach do pizzy lub blachach do pieczenia, każda pokryta sprayem do gotowania i posypana 1/2 łyżki mąki kukurydzianej. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, na 30 minut.