Plastry kremu waniliowego
Przepis waniliowy krem plastry mogą być wykonane w około 2 godziny i 5 minut. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 11g białka, oraz 44g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liść żelatyny, migdały, podwójny krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 206 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj KREMSNIT (plastry kremu), Krem Krem Ciasto Plastry, oraz Krem waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozwałkować 250 g ciasta na arkuszu pergaminu do pieczenia na około 25 cm kwadratowych. Roztrzepać ponad połowę migdałów, następnie bardzo delikatnie je wcisnąć, odkurzyć połową cukru pudru i położyć na drugim arkuszu pergaminu do pieczenia. Podnieś na blasze do pieczenia, i usiąść inną blachę do pieczenia na górze jak kanapkę. Napełnij kilka małych puszek fasolą do pieczenia (lub czymś podobnym do ciężkiego i żaroodpornego, jak surowy ryż).
Piec przez 30 minut, a następnie mieć szybki wgląd to prawdopodobnie trzeba jeszcze 5 minut, aby być dobrze rumiane i chrupiące na całym.
Po zakończeniu wyjąć z piekarnika, zdjąć ciężarki i górną blachę do pieczenia, a następnie ostrożnie zdjąć górną blachę pergaminu i pozostawić do ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem możesz zrobić oba arkusze na raz, jeśli masz wystarczająco dużo blach do pieczenia i puszek, ale mogą nie gotować równomiernie z dwoma w piekarniku, więc bezpieczniej jest robić po jednym na raz. Ochłodzić oba całkowicie.
Włożyć żelatynę do miski z zimną wodą, aby zmiękła, a pozostałe składniki kremu umieścić w dużym rondlu. Ustaw na małym ogniu, aby rozpocząć, ciągle ubijając, aby dobrze wymieszać, następnie zwiększ ciepło, aż krem delikatnie się zagotuje. Cały czas ubijaj krem, który zgęstnieje i nierównomiernie się grudkuje, ale gotuj i ubijaj, aż będzie gładki i bardzo gęsty.
Usuń krem z ognia i usuń wanilię. Wycisnąć wodę z arkusza żelatyny, następnie mieszać ją do kremu, aż się rozpuści.
Ułóż podstawę i boki kwadratowej blachy o średnicy 20 cm z pergaminem do pieczenia-skrzyżowanie 2 dużych pasków da ci najładniejsze narożniki. Za pomocą dużego, ostrego noża i linijki lub podstawy puszki, jeśli jest zdejmowany wykończenia jednego arkusza ciasta do cienia pod kwadratem 20cm, więc będzie siedzieć wewnątrz puszki, migdałowej stronie w dół.
Rozłóż krem tak równomiernie, jak to tylko możliwe. Przycinaj drugi arkusz ciasta w ten sam sposób, ale następnie podziel kwadrat na osiem prostokątów 10 x 5 cm (dzięki czemu będzie łatwiej, gdy pokroisz plastry później). Posadź je na wierzchu kremu, almondside up, składając je z powrotem trochę jak puzzle. Delikatnie nacisnąć ciasto, żeby nie pękło, ale przykleja się do kremu, następnie przykryć i schłodzić przez około 4 godziny, ale lepiej jeszcze przez noc.
Aby podać, wyjąć plasterek z puszki i pokroić aż do momentu, w którym ciasto jest już przecięte. Pokroić plastry z odrobiną cukru pudru i podawać. Najlepiej zjeść w ciągu 24 godzin, gdy ciasto jest jeszcze dobre i chrupiące.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Krem świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "