Placki Ziemniaczano-Krabowe Z Masłem Limonkowym
Potrzebujesz pescatariańskiego przystawki ? Placki ziemniaczano-krabowe z masłem limonkowym mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 osobom. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 256 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, skórki z limonki, cebuli i jajka. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują ciasta krabowe z imbirem i limonką , ciasta krabowe z sosem limonkowym i ciasta krabowe Maine z limonkowym Aïoli .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, cebulę, natkę pietruszki, sok z limonki, sól i pieprz. Delikatnie wmieszaj kraba. Uformuj 12 kotletów.
W płytkiej misce wymieszaj mąkę i pozostałą bułkę tartą. Obtocz kotleciki mieszanką okruszków.
Na patelni elektrycznej podgrzej 1/4 cala oleju do 375°.
Smaż placki krabowe, po kilka na raz, przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż uzyskają złoty kolor.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Połączyć masło, sok z limonki i skórkę.
Podawać z ciastkami krabowymi.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować La Marca Prosecco. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
La Marca Prosecco
To wino musujące ma bladą, złotą słomkową barwę. Pęcherzyki mają pełną teksturę i są trwałe. W nosie wino przynosi świeże cytrusy z nutami miodu i białych kwiatów. Smak jest świeży i czysty, z dojrzałymi cytrusami, cytryną, zielonym jabłkiem i nutami grejpfruta, mineralnością i odrobiną tostów. Wykończenie jest lekkie, orzeźwiające i rześkie. Zawsze podawaj La Marca Prosecco schłodzone w temperaturze od 46 do 50°F. Wszechstronne włoskie wino musujące La Marca Prosecco można podawać w musujących kieliszkach lub kieliszkach do białego wina. Pełna butelka wystarcza na około 5-7 szklanek. Po nalaniu pierwszej rundy zamknij otwartą butelkę korkiem, aby wino pozostało świeże i musujące oraz aby było schłodzone do temperatury 46-50°F. Otwarta butelka powinna wystarczyć na około 3-4 godziny z zamknięciem butelki.