Placki ryżowe: Crespelle di Riso to Wegetariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, mąkę, skórkę z 1 pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Riso e lenticchie (ryż i soczewica), Insalata di riso con würstel (Sałatka ryżowa z parówkami), oraz Torta di Riso e Zucchine (Crostata z ryżu i cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść ryż, mleko, 2-1 / 2 szklanki wody, szczyptę soli i skórkę pomarańczową w rondlu o średnicy 10-12 cali. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie włączyć ciepło do niskiego, stale mieszając. Gotować, aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść ugotowany ryż na półmisku i pozostaw na noc lub przez co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
3
Następnego dnia usuń kawałki skórki pomarańczowej z ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Umieść ryż, ricottę i mąkę w dużej misce i wymieszaj, aby dobrze połączyć. Mieszaj, aż do uzyskania dobrze wymieszanej, twardej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez Ciasto
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki rozłóż ryż na płaskim talerzu lub drewnianej desce do krojenia, którą możesz mieć pod ręką podczas smażenia. Ryż należy rozprowadzić w warstwie o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Pokrój ryż w paski o długości około 2 cali i szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś plastry pasty ryżowej i połóż je w gorącym oleju. Aby plasterki pozostały nienaruszone, użyj płaskiej, szczelinowej szpatułki, aby podnieść i przenieść plasterki. Crespelle smażyć na złoty kolor. Użyj tej samej szczelinowej szpatułki, aby usunąć gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
9
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
W międzyczasie podgrzej miód i pozostałą wodę w małym rondlu na średnim ogniu. Każdy placek zanurzyć w ciepłym miodzie, wyjąć i umieścić na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Posypać zanurzone placki cukrem i cynamonem i podawać na ciepło.