Placki ryżowe: Crespelle di Riso

Placki ryżowe: Crespelle di Riso
Placki ryżowe: Crespelle di Riso to Wegetariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, mąkę, skórkę z 1 pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Riso e lenticchie (ryż i soczewica), Insalata di riso con würstel (Sałatka ryżowa z parówkami), oraz Torta di Riso e Zucchine (Crostata z ryżu i cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż, mleko, 2-1 / 2 szklanki wody, szczyptę soli i skórkę pomarańczową w rondlu o średnicy 10-12 cali. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie włączyć ciepło do niskiego, stale mieszając. Gotować, aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść ugotowany ryż na półmisku i pozostaw na noc lub przez co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
3
Następnego dnia usuń kawałki skórki pomarańczowej z ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Umieść ryż, ricottę i mąkę w dużej misce i wymieszaj, aby dobrze połączyć. Mieszaj, aż do uzyskania dobrze wymieszanej, twardej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki rozłóż ryż na płaskim talerzu lub drewnianej desce do krojenia, którą możesz mieć pod ręką podczas smażenia. Ryż należy rozprowadzić w warstwie o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Pokrój ryż w paski o długości około 2 cali i szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś plastry pasty ryżowej i połóż je w gorącym oleju. Aby plasterki pozostały nienaruszone, użyj płaskiej, szczelinowej szpatułki, aby podnieść i przenieść plasterki. Crespelle smażyć na złoty kolor. Użyj tej samej szczelinowej szpatułki, aby usunąć gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
9
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
W międzyczasie podgrzej miód i pozostałą wodę w małym rondlu na średnim ogniu. Każdy placek zanurzyć w ciepłym miodzie, wyjąć i umieścić na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Posypać zanurzone placki cukrem i cynamonem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 30 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn