Placki Ricotta
Placki Ricotta mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wysokiej jakości oliwę z oliwek, akompaniament: pieczoną cebulę, ricottę pełnoziarnistą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, oraz Placki Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz ricotty w supermarkecie, odcedzić na sitku wyłożonym gazą, ustawionym nad miską, przykrytym i schłodzonym, 24 godziny.
Uformuj 1 łyżkę ricotty w kulkę i spłaszcz na 2-calowym dysku.
Przenieść na arkusz papieru woskowego. Zrób więcej dysków z pozostałą ricottą w ten sam sposób.
Rozgrzać suchą patelnię dużą ciężką nonstick na umiarkowanym ogniu, aż do gorąca. Dyski ricotta gotować, aż wystarczająco twarde, aby włączyć i spody są brązowe w plamy, 2 do 4 minut, następnie ostrożnie obrócić i brązowy innych stron, o 2 minut.
Przekładamy placki na talerz, skropimy oliwą i doprawiamy pieprzem.