Placki Nadziewane indykiem z płynnym rdzeniem żurawinowym i sosem Schmaltz

Placki Nadziewane indykiem z płynnym rdzeniem żurawinowym i sosem Schmaltz
Latke-Crusted Indyk farsz placki z płynnym rdzeniem żurawiny i sosem Schmaltz jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 1388 kalorii, 11g białka, oraz 130 g tłuszczu. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogi dodatek do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, szczypiorek, klasyczną szałwię i farsz do kiełbas i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z indyka z sosem Sosowo-żurawinowym, Pierś z indyka z farszem i sosem, oraz Polędwiczki z indyka z farszem i sosem pieczarkowym.

Instrukcje

1
Połącz żurawinę, cukier i wodę w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu i rozbijając żurawinę drewnianą łyżką lub łopatką, aż żurawina pęknie, około 10 minut. Odcedzić mieszaninę przez drobny sitko siatkowe. Wypełnić 24 ubytki w ... 3-uncja pół-kulowa Forma silikonowa z mieszanką żurawinową. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, a następnie usunąć połowę półkul i umieścić je na drugiej połowie, aby utworzyć pełne kule. Naciśnij delikatnie na każdą z nich, aby sklejać dwie połówki razem. Przykryć plastikiem i przenieść do zamrażarki do zamrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2
Farsz połącz z 1 jajkiem i złóż rękoma do połączenia. Wypełnij 12 studzienek w 1,5 uncji formy silikonowej z mieszanką farszu, a następnie wciśnij zamrożoną kulę żurawiny do środka każdego z nich. Top z więcej mieszanek farszu, rzeźbiąc go, aby stworzyć jak najdoskonalszą kulę, jak to możliwe i upewniając się, że kula żurawinowa nie pokazuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Przenieść do zamrażarki, aż do całkowitego zamrożenia, około 1 godziny.
4
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce za pomocą przystawki do ruszt robota kuchennego lub dużych otworów tarki pudełkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
5
Przełożyć do dużej miski. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj pozostałe dwa jajka, mąkę, 3 łyżki szczypiorku, 2 łyżeczki soli i obfity mielony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Wymieszać z rąk, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż mieszanina trzyma się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Rozgrzać olej do 204° w dużym piecu wok lub Holenderski. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę. Rozgrzej piekarnik do300. pracując pojedynczo, Usuń kulkę farszu z formy silikonowej i przenieś do mieszaniny ziemniaków. Użyj rąk, aby ostrożnie uformować cienką warstwę mieszanki ziemniaków wokół kulki, a następnie delikatnie obniżyć do gorącego oleju. Powtarzaj, aż masz cztery kulki w oleju. Temperatura oleju spadnie do około300. zwiększ ciepło i wyreguluj płomień, aby utrzymać temperaturę325 przez cały czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Smażyć kulki, mieszając olej i obracając od czasu do czasu, aż będą głęboko złociste i gorące (użyj testera ciasta lub termometru do badania temperatury wewnętrznej), około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Przełożyć do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem za pomocą szczelinowej szpatułki, doprawić solą i przenieść do stojaka z drutu ustawionego w obramowanej blasze do pieczenia. Przytrzymaj w piekarniku, podczas gdy smażysz pozostałe kulki w 2 kolejnych partiach, podgrzewając olej do 204° przed dodaniem każdej nowej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Gdy wszystkie kulki są smażone, doprawić solą w dużej misce, wymieszać z pozostałym szczypiorkiem i podawać z gorącym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Magazyn