Placki Makowe z czekoladowymi tipsami
Makowe kwadraty z czekoladowymi końcówkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, mąkę, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makowe Kwadraty, Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), oraz Zwycięskie mini babeczki Kokosowe ze skórką z maku, nadzieniem z rodzynek Muscat i polewą pietruszki z prażonym kokosem, toffi z lnu i maku oraz organicznymi różami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°.
Ubij masło, aż będzie bardzo lekkie i kremowe. Mąkę przesiać do osobnej miski, następnie dodać ją do masła i nadal mieszać, aż wygląda zgnieciony.
Dodać mąkę ryżową, cukier, mak i szczyptę soli.
Wymieszać, aż wszystko dokładnie wymieszać. Mieszanina nadal będzie wyglądać jak luźne okruchy.
Użyj ciepła dłoni, aby uformować ciasto w kulkę. Podzielić na pół i rozwałkować pierwszą połowę na powierzchni mąki do grubości 1/2 cala.
Ciasto pokroić w kwadraty lub prostokąty, następnie zebrać resztki i dodać je do pozostałego ciasta.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i pokrój je na więcej kwadratów.
Lekko posmarować masłem i mąką arkusz ciastek i umieścić ciasteczka na arkuszu. Mogą być blisko siebie.
Piec przez 30 do 35 minut, aż po prostu zaczną nabierać brązowego odcienia.
Wyjąć, ostudzić na kilka minut, a następnie przenieść do stojaka, aby zakończyć chłodzenie.
Rozbij czekoladę do miski i ustaw ją nad małym garnkiem gotującej się wody.
Dodać masło i mieszać, aż w końcu się stopi i wygląda błyszcząco i gładko.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Jeden po drugim wsadź ciasteczka w czekoladę, Odciągając, aby nadmiar spadł.
Połóż je na arkuszach wyłożonych pergaminem (lub stojaki z drutu z pergaminem pod nimi), aby ustawić.