Placek rybny z zacierem szafranowym
Placek rybny z zacierem szafranowym trwa około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 43g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.34 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 63 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ¼ kg ziemniaków, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Rybny Z Szafranem Kuskus, SOS szafranowy do ryb-Hiszpania, oraz Tagine rybny z szafranem i migdałami.
Instrukcje
Przechylić szalotki i ocet do rondla i umieścić na ogniu, aby ocet szybko odparował. Splash w białym winie i zmniejszyć do praktycznie suche.
Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o dwie trzecie i będzie bardzo gęsty. Pozostawić do ostygnięcia.
Pokroić rybę na kawałki wielkości kęsa i odstawić z krewetkami.
Wrzuć szpinak do dużego durszlaka i zalej wrzącą wodą z czajnika, aż cały szpinak zwiędnie (może być konieczne zrobienie tego więcej niż raz). Schłodzić pod zimnym kranem, a następnie ścisnąć szpinak szczelnie, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
Aby zrobić polewę, rozgnieść szafran, czosnek i chilli razem za pomocą tłuczku i moździerza. Wrzucić do rondla z mlekiem, doprowadzić do wrzenia, a następnie wyjąć z ognia do zaparzenia. Zagotować ziemniaki i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż będą miękkie.
Odcedzić, następnie dobrze rozgnieść z wlewanym mlekiem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i skórką.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Aby złożyć ciasto, wymieszaj rybę i krewetki z zimną śmietaną, aż do całkowitego pokrycia. Przełóż rybę na dno dużego naczynia z tarką i rozrzuć na grudkach krabów. Rozłóż szpinak i połóż go na rybie, a następnie polej zacierem. Gotować ciasto przez około 30 minut, aż złoty i zaczyna brązowy i bańki wokół krawędzi.
Podawać z zielonymi warzywami, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.