Pizza z karmelizowaną cebulą, fetą i oliwkami
Pizza z karmelizowaną cebulą, fetą i oliwkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 365 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, mączka kukurydziana, oliwki kalamatan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwa Pizza Pan z suszonymi pomidorami, karmelizowaną cebulą, oliwkami i bułką tartą (wegańska), Herbed Focaccia z karmelizowaną cebulą i oliwkami, oraz Kurczak z oliwkami, karmelizowaną cebulą i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w małej misce i odstawić 5 minut. Wymieszać z chłodną wodą, mlekiem i oliwą z oliwek. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść mąkę i 1/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym i pulsuj 2 razy lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż ciasto utworzy kulkę. Ciasto przetworzyć dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść lekko 4 do 5 razy.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 15 minut.
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto umieścić na 15-calowej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą.
Połącz karmelizowaną cebulę, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku.
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście.
Posyp fetę i oliwki mieszanką cebuli.
Piec w 450 przez 18 minut lub aż rumiane.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo