Pizza nadziewana po brzegi
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić pizzę nadziewaną po brzegi w domu. To danie główne ma 617 kalorii, 27 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka sera mozzarella, łagodnej mielonej kiełbasy, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 57%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gills Baked Agrest And Ginger Nut Cheesecake, Pizza Nadziewana Pizza i Pizza Nadziewana Pizza.
Instrukcje
W misce maszyny do pieczenia chleba umieść sześć pierwszych składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz stopień przygotowania ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach lub po wymieszaniu; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki). Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i uderz w dół; podzielić na pół.
Rozwałkuj jedną porcję na 13-calowy placek. koło.
Umieścić na natłuszczonej blasze o średnicy 14 cali. patelnia do pizzy.
W misce wymieszaj sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, czosnek, przyprawę włoską i płatki pieprzu.
Rozłóż 3/4 szklanki na cieście w odległości 1 cala od krawędzi.
Posyp kiełbasą, salami, pepperoni, cebulą, 1/2 szklanki sera cheddar i 1/2 szklanki sera mozzarella.
Pozostałe ciasto rozwałkuj na placek o średnicy 12-1/2 cala. koło.
Połóż na pizzy; uszczelnić krawędzie.
Wytnij cztery nacięcia u góry.
Posmaruj pozostałym sosem.
Piec w temperaturze 375° przez 35 minut.
Posypać pokrojonym w kostkę pomidorem i pozostałym serem.
Piec 5-10 minut dłużej lub do złotego koloru.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizza w menu? Spróbuj połączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.