Pizza na patyku
Pizzan na patyku może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz oregano, ciasto do pizzy, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pizzan na patyku, Pizzan na patyku, oraz Pizza cztery w jednym z dzielnikami ciasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na pizzę na lekko posypanej mąką powierzchni w prostokąt o wymiarach 12 na 16 cali.
Pokrój na ćwiartki o wymiarach 6 na 8 cali, a następnie przecinaj każdą ćwiartkę na pół po przekątnej, aby utworzyć 8 trójkątów.
Pędzel każdy trójkąt ciasta z sosem marinara, pozostawiając 1/2-calowy granicy dookoła; posypać mozzarellą i parmezanem (rezerwy niektóre z sosem i serem do polewy).
Warstwa kilka kawałków pepperoni, oliwki i / lub grzyby na ser, rezerwując kilka kawałków do polewy. Lekko złożyć w dwóch odległych rogach, a następnie zwinąć ciasto od dłuższej strony, jak burrito, aż nadzienie zostanie całkowicie zamknięte w tubie, delikatnie naciskając, aby uszczelnić.
Ostrożnie włóż patyczek popsicle lub Drewniany szaszłyk do środka każdej rolki pizzy i ułóż na przygotowanych blachach do pieczenia.
Brush rolki z oliwą z oliwek i więcej sosem marinara; posypać czosnkiem, oregano i płatki czerwonej papryki. Nacisnąć dodatkowe składniki nadzienia na rolkach.
Posypać więcej mozzarellą i parmezanem.
Piec na złoty kolor, około 20 minut.