Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami

Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami
Przepis Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cebulę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami, Bianca Pizza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże i cukier w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszać 1 1/4 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając ciasto do pokrycia. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
4
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Wyłożyć ciasto na patelnię do pizzy lub blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania i posypaną mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
6
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Aby przygotować polewy, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli z boczku na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać cebulę i grzyby na patelni; gotować 10 minut lub do miękkości i wilgoci odparowuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
11
Na ciasto skropić olejem, posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
CiastoCiasto
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Umieść patelnię na najniższym stojaku piekarnika; piec w 450 przez 10 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Wyjąć z piekarnika; równomiernie rozprowadzić ricottę na skórce, pozostawiając 1/2-calową obręcz. Ułóż mieszankę cebuli i rukoli równomiernie na ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
Ser RicottaSer Ricotta
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać boczkiem, mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
BoczekBoczek
15
Piec dodatkowe 10 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
17
Pokroić w kliny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn