Przepis Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cebulę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Pizza Bianca z rukolą, boczkiem i pieczarkami, Bianca Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże i cukier w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszać 1 1/4 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając ciasto do pokrycia. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
4
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
5
Wyłożyć ciasto na patelnię do pizzy lub blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania i posypaną mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mąka Kukurydziana
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia Do Pizzy
6
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Aby przygotować polewy, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Usuń boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli z boczku na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać cebulę i grzyby na patelni; gotować 10 minut lub do miękkości i wilgoci odparowuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Zdjąć z ognia; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
11
Na ciasto skropić olejem, posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Ciasto
Sól
Olej Do Smażenia
12
Umieść patelnię na najniższym stojaku piekarnika; piec w 450 przez 10 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
13
Wyjąć z piekarnika; równomiernie rozprowadzić ricottę na skórce, pozostawiając 1/2-calową obręcz. Ułóż mieszankę cebuli i rukoli równomiernie na ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Ser Ricotta
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Posypać boczkiem, mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Parmezan
Boczek
15
Piec dodatkowe 10 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane.