Pistacjowe bezy z lodami mango i mandarynkami
Przepis pistacjowe bezy z lodami mango i mandarynkami można zrobić w około 5 godzin i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mango, kartonu podwójnej śmietany, pistacji i cukru pudru. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody Curry z Mango i pistacjami, Bezy Kawowe Z Lodami Kokosowymi, oraz Bardzo jagodowe smażenie z bezami i sorbetem lub lodami.
Instrukcje
Możesz zrobić lody nawet miesiąc wcześniej. Najpierw Wytnij skórę z mango ostrym nożem, Wytnij miąższ z kamienia i posiekaj bardzo drobno.
Śmietanę, Cointreau, cukier puder, skórkę mandarynki i sok ubić razem, aż utrzyma swój kształt. Złóż mango. Wlać mieszaninę do sztywnego pojemnika i zamrozić na 3 godziny, aż do miękkiego zamrożenia, mieszając raz po 1 godzinie.
Tymczasem zrobić bezy. Rozgrzej piekarnik do 120C /Gaz / wentylator 100C. linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia i wyciągnąć 16 x 6cm koła, rozmieszczone dobrze od siebie, na arkuszach. (Użyj pokrywy słoika o średnicy 6 cm jako szablonu.)
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
Dodać połowę cukru i ubijać na połysk.
Dodać pozostały cukier łyżkę na raz podczas ubijania. Złóż nakrętki dużą metalową łyżką.
Łyżka bezy na kółkach papieru i rozłożone, aby równe rundy.
Piec przez 1 godzinę, zmieniając tace po 30 minutach. Bezy są gotowe, gdy Firma i dźwięk puste, jeśli dotknął. Ostudzić na tacach, a następnie odkleić papier.
Gdy bezy są chłodne, a lody są miękko zamrożone, ułóż bezy parami za pomocą lodów.
Włóż je do pojemnika w jednej warstwie i zamrozić, wraz z resztkami lodów.
Aby służyć, wyjąć z zamrażarki i roztrzepać z dodatkowymi posiekanymi orzechami.
Podawać na talerzach i jeść widelcami.