Pisang Goreng (Indonezyjskie Placki Bananowe)
Pisang Goreng (Indonezyjskie placki bananowe) jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 457 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aromatu rumu, masło, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Indonezyjski Nasi Goreng, Mie Goreng-Indonezyjski Makaron Smażony, oraz Indonezyjski Makaron Smażony (Bakmi Goreng) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę, cukier i proszek waniliowy. Zrobić studnię w środku i wlać mleko, jajko, roztopione masło i aromat rumu.
Wymieszać na gładką masę. Złożyć w plastry banana, aż równomiernie pokryte.
Rozgrzać olej w woku lub frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Wrzucić mieszaninę bananów przez łyżkę do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, 10 do 15 minut.
Banany wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach.