Pikantny ryż z chorizo i krewetkami dla 2 osób
Przepis na pikantny ryż z chorizo i krewetkami dla 2 osób można przygotować w około 30 minut. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 459 kalorii, 28 g białka i 19 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i kup cebulę, liście selera, mieloną kiełbasę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 50%. Podobne przepisy obejmują pikantny ryż z chorizo i krewetkami, ryż z chorizo i krewetkami (Arroz con Chorizo Y Camarones) oraz pikantny gulasz z krewetkami Chorizo.
Instrukcje
Pokruszyć chorizo na małą patelnię; dodaj pomidory. Gotuj na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Dodać ryż, cebulę, liście selera, marchewkę, czosnek w proszku i pieprz; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut. Wymieszaj krewetki; przykryj i gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, a ryż będzie miękki.
Posypać serem i kolendrą.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada