Pikantny ryż z chorizo i krewetkami dla 2 osób

Pikantny ryż z chorizo i krewetkami dla 2 osób
Przepis na pikantny ryż z chorizo i krewetkami dla 2 osób można przygotować w około 30 minut. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 459 kalorii, 28 g białka i 19 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i kup cebulę, liście selera, mieloną kiełbasę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 50%. Podobne przepisy obejmują pikantny ryż z chorizo i krewetkami, ryż z chorizo i krewetkami (Arroz con Chorizo Y Camarones) oraz pikantny gulasz z krewetkami Chorizo.

Instrukcje

1
Pokruszyć chorizo na małą patelnię; dodaj pomidory. Gotuj na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać ryż, cebulę, liście selera, marchewkę, czosnek w proszku i pieprz; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut. Wymieszaj krewetki; przykryj i gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, a ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Posypać serem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki można łączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Magazyn