Pikantny Dżem Truskawkowy
Pikantny dżem truskawkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 1168 kalorii. Na $6.97 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 25 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odebrać płatki pieprzu, wino, pieprz chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Słodko-pikantny dżem pomidorowy, Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, oraz Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars.
Instrukcje
Truskawki moczyć w czerwonym winie przez 10 minut, a następnie przenieść do ciężkiego rondla. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Jak tylko zacznie się gotować, dodać imbir, brązowy cukier, laska cynamonu, pieprz chile, płatki czerwonej papryki, ocet jabłkowy i sól. Gotować na średnim ogniu, mieszając co 10 minut, aż konserw zgęstnieje.
Usuń chile pieprz i cynamon kij z konfitur. Kadzi do czystych słoików 1/2 kufla, przetrzeć obręcze czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym i uszczelnić nowymi pokrywkami. Przechowywać w lodówce.