Pikantny bakłażan z wieprzowiną
Pikantny bakłażan z wieprzowiną wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 374 kalorie, 18g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mieloną wieprzowinę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z schabem, Chińskim bakłażanem, Baby Bok Choy i pikantnym sosem Miso, Smash-pikantne klopsiki wieprzowe z pikantnym sosem wieprzowym, oraz Pikantny Bakłażan.
Instrukcje
Wymieszać bulion, sok z limonki, sos sojowy i Sriracha w miarce.
Bakłażan pokroić w podłużne pałki około 1/2 cala. grube i 3 w. długo.
Gotować wieprzowinę w 12-in. patelnia lub wok na dużym ogniu, mieszając, aby rozbić grudki, aż lekko rumiane, 4 do 6 protokół.
Dodaj około 2 łyżki. bulion wymieszać i mieszać, aż płyn odparuje, 1 minutę.
Przełożyć do miski i wytrzeć patelnię.
Powrót patelni do wysokiej temperatury i dodać 2 łyżki. olej. Gdy gorące, dodać bakłażan i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, 3 protokół.
Dodaj szalotki, Pozostałe 1 łyżka. olej i 1/4 szklanki wody i nadal mieszać-smażyć, aż bakłażan jest rumiane i miękkie i szalotki są karmelizowane, 7 do 9 minut więcej; dodać trochę więcej wody, jeśli soki Pan zaczynają ciemnieć zbyt dużo.
Wlać pozostałą mieszaninę bulionu i wieprzowinę i mieszać, aż większość płynu zostanie wchłonięta, 1 do 2 minut.
Przełożyć do naczynia i wymieszać z kolendrą.