Pikantny Bakłażan
Pikantny bakłażan może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 21g tłuszczu i w sumie 263 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką ocet, zieloną cebulę, sos hoisin i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pikantny Bakłażan, Pikantny Bakłażan, oraz Pikantny Bakłażan.
Instrukcje
Połącz składniki sosu w małej misce; dobrze wymieszaj.
Za pomocą obieraczki do warzyw Usuń 1-calowe paski skórki bakłażana, pozostawiając pomiędzy nimi 1-calowy pasek skóry.
Pokrój bakłażana na czwarte wzdłuż, a następnie pokrój każdą sekcję w poprzek na 3-calowe kawałki.
Wlej wystarczającą ilość oleju do 2-litrowego rondla, aby napełnić 3 cale.
Podgrzej na średnim ogniu do 350 stopni F. Smaż partie bakłażana na złoty kolor, około 3 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową i dobrze osusz na ręcznikach papierowych.
Umieść wok na dużym ogniu, aż będzie gorący.
Dodaj 1 łyżkę oleju do głębokiego smażenia i zawiruj, aby pokryć boki.
Dodaj czosnek, imbir, suszone chili i zieloną cebulę; gotować, mieszając, aż pachnie, około 30 sekund.
Dodaj zmielone mięso i gotuj, rozbijając kawałki grzbietem łyżki, aż będą brązowe i kruche.
Dodaj sos i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj ugotowanego bakłażana i wymieszaj, aby pokryć. Nabierz na ciepły półmisek do serwowania.
Podawać przyozdobione kolendrą lub zieloną cebulką.