Pikantne Burgery Z Jogurtem Ogórkowym

Pikantne Burgery Z Jogurtem Ogórkowym
Przyprawione burgery z jogurtem ogórkowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 429 kalorii , 36 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis z Foodnetwork wymaga procentu mielonej wołowiny, oliwy z oliwek, czosnku i kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58% . Ten wynik jest solidny. Spróbuj indyjskich burgerów z kurczakiem z jogurtową sałatką ogórkową , burgerów jagnięcych z indyka z sosem jogurtowo-ogórkowym i burgerów jagnięcych z czosnkiem i fetą z sosem ogórkowo-jogurtowym, aby zobaczyć podobne przepisy.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj ogórek, jogurt, kolendrę, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Odłóż na bok na czas przygotowywania burgerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz wołowinę, cebulę, czosnek, curry, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w misce i wymieszaj rękami, aż składniki się połączą. Uformuj cztery kotlety o szerokości 4 cali i grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj paszteciki z burgerami i smaż, obracając raz, aż będą ugotowane, od 7 do 8 minut na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miski Wypełnione MusztardąMiski Wypełnione Musztardą
5
Ułóż burgery na bułkach. Wymieszaj mieszankę ogórkowo-jogurtową i nałóż łyżką na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Burgery podawaj z chipsami z batatów i marynowaną okrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Ze Słodkich ZiemniakówChipsy Ze Słodkich Ziemniaków
Ogórek KiszonyOgórek Kiszony
7
Fot. Antonis Achilleos

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Burger bardzo dobrze komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Sagelands Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Merlot z Krainy Mędrców
Merlot z Krainy Mędrców
Ten bogaty, dojrzały merlot otwiera się aromatami przypraw drzewnych i nutami dżemu jeżynowego, po których następują aromaty malin, wiśni i odrobiną wanilii. Słodka wiśnia kontynuuje jedwabisty finisz, uzupełniony delikatnymi taninami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn