Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis
Przepis Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis można zrobić w około 50 minut. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 398 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bulion warzywny, soczewicę, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Pikantna Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Pikantna Zupa Z Czerwonej Soczewicy I Pomidorów, oraz Pikantna zupa z czerwonej soczewicy Chorizo z kapustą.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Cebulę i nasiona kminku gotować przez 5 minut, aż cebula zmięknie i złocisty. Wymieszać pastę curry, soczewicę i bulion, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będzie bardzo miękka. Pozostaw zupę teksturowaną lub, jeśli wolisz, whizz na gładką czystą w blenderze.
W międzyczasie rozłóż 2 chapatis z chutney z mango, posyp serem i dymką, a następnie wierzch pozostałymi chapatis. Gotować na dużej patelni nieprzywierającej, jedną kanapkę na raz, przez 3-4 minuty z każdej strony, aż do złotego koloru i topnienia w środku.
Każdą kanapkę pokroić w kliny.
Wymieszać sok z cytryny do zupy, Chochla do 4 miski i służyć z kilkoma cheesy chapati klinów na boku.