Pikantna wołowina, shiitake i bakłażan stir-fry
Pikantna wołowina, shiitake & bakłażan stir-fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, ząbki czosnku, sos ostrygowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tofu Shiitake Spicy Stir-Fry, Wołowina, Shiitake i Snow Pea Stir-Fry, oraz Pikantna Wołowina Stir-Fry.
Instrukcje
Podgrzać kroplę oleju w nieprzywierającym woku lub dużej patelni. Gotować mielone, rozbijając je drewnianą łyżką, przez około 10 minut, lub aż gotowane przez.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Na patelni rozgrzać pozostały olej i smażyć bakłażana przez około 10 minut, aż stanie się miękki i ugotowany.
Dodać połowę chilli, czosnek i grzyby, a następnie gotować przez kolejne kilka minut. Odstawić na patelnię i dodać większość dymki, sos ostrygowy, cukier i 200 ml wody. Bąbelki przez kilka minut, a następnie podawać od razu z gotowanym ryżem i pozostałą papryką chilli i dymką rozrzuconą na wierzchu.