Pikantna Południowo-Zachodnia Sałatka posiekana z salsą Verde

Pikantna Południowo-Zachodnia Sałatka posiekana z salsą Verde
Pikantna Południowo-Zachodnia posiekana Sałatka z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 536 kalorii, 42g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, sałatę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Południowo-Zachodnia Sałatka Posiekana (Zdrowa!), Południowo-Zachodnia Chrupiąca Sałatka Z Kurczaka Posiekana, oraz Pikantny kurczak salsa verde.

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia; dodaj kukurydzę i gotuj 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Usuń kukurydzę i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
3
Odciąć kukurydzę z kolby i umieścić w dużej misce do mieszania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Umieścić pomidory, kolendra, jalapeno, cebula, czosnek, sól, i 4 łyżeczki soku z limonki do blendera. Pulsować, aż warzywa zostaną drobno posiekane; odstawić. Awokado wymieszać z 1 łyżeczką soku z limonki i wymieszać z kukurydzą, kapustą, czarną fasolą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Czarna FasolaCzarna Fasola
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
TomatillosTomatillos
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
AwokadoAwokado
KapustaKapusta
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt. Doprawić piersi kurczaka przyprawą Cajun.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Piersi kurczaka gotować na rozgrzanym grillu, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 6 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Odstawić piersi na bok, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Liście sałaty podzielić na 4 talerze. Mieszankę awokado ułożyć na sałacie, a następnie na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
AwokadoAwokado
Cały KurczakCały Kurczak
8
Posypać serem cotija i udekorować limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CotijaSer Cotija
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn