Pierścionki herbaciane morelowo-migdałowe
Krążki do herbaty morelowo-migdałowej mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na napoje. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 338 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ten przepis z Taste of Home wymaga jajek, cukru, migdałów i soli. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 25% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Pierścionki do herbaty z morelami, krążki do herbaty z ananasem i krążki do kawy z nadzieniem migdałowym mamy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W drugiej misce połącz mleko, masło, cukier, sól, płatki ziemniaczane i jajka.
Dodaj mieszaninę mleka i 3 szklanki mąki do mieszanki drożdży; ubijaj, aż będzie gładkie.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
W robocie kuchennym umieść konfitury, cukier, pastę migdałową i masło; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Uderz ciasto w dół. Podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą porcję na placek o wymiarach 14 x 7 cali. prostokąt.
Rozłóż nadzienie równomiernie w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; uszczypnij szwy, aby je uszczelnić.
Ułóż bułki łączeniem do dołu na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Zsuń końce razem, tworząc dwa pierścienie. Za pomocą nożyczek odetnij od zewnętrznej krawędzi do dwóch trzecich drogi w kierunku środka pierścieni w odległości 1 cala. interwały. Lekko oddziel paski; przekręcić, aby było widać wypełnienie.
Odstawić do podwojenia objętości, około 35-40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Piec przez 18-22 minut lub do momentu, aż lekko się zarumieni.
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Połącz cukier cukierniczy, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję mżawki.
Polej ciepłe krążki herbaty i posyp migdałami.