Pierogi Z Pietruszką Z Pomidorami
Przepis na Pierogi z pietruszką i pomidorami można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Za 75 centów za porcję otrzymasz dodatek na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 286 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, proszek do pieczenia, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 39%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gotowana wołowina i marchewka z knedlami z pietruszką, Pomidory, kuskus z ciecierzycy i pietruszki oraz Kuskus z pomidorów, ciecierzycy i pietruszki.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na papierowe ręczniki; odpływ. Na tej samej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Wymieszaj pomidory, cukier, sól i boczek; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić.
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; pokroić w masło, aż mieszanina będzie krucha.
Dodaj pietruszkę. Stopniowo dodawaj mleko, aż zgęstnieje.
Nakładać łyżkami na gotującą się mieszankę pomidorową. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w kluski będzie czysta (nie podnosić pokrywki podczas gotowania).