Pieczony Stuletni Zakwas
Need a wegańskie przystawki? Pieczony w palenisku stuletni zakwas może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje 4 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę chlebową, przystawkę na zakwasie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Stuletni, Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, oraz Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie.
Instrukcje
Dodaj składniki do patelni do chleba zgodnie ze wskazówkami producenta.
Ciasto zeskrobać na płytkę obficie pokrytą mąką chlebową. Uważając, aby nie przekłuć ani nie rozerwać powierzchni ciasta (wnętrze jest lepkie), delikatnie poklepać ciasto mąką rąk, tworząc okrągły bochenek o szerokości około 8 cali; nie ugniatać.
Posypać 2 łyżki mąki chlebowej na ciasto.
Przesuń skrobak do ciasta lub szeroką szpatułkę pod bochenkiem, aby poluzować, a następnie szybko i ostrożnie podnieś na maślaną blachę do pieczenia o wymiarach 14 na 17 cali. Pat zmienić kształt bochenka, jeśli to konieczne.
Lekko przykryć Bochenek folią i odstawić do puffy, o 30 protokół.
Z mąką żyletką lub bardzo ostrym nożem, wyciąć 2 do 3 cięcia około 1/2 cala głębokości w poprzek góry bochenka.
Piec w piekarniku 425, aż bogato zbrązowieje, 25 do 30 minut.
Przełożyć bochenek do stelaża, aby ostygł co najmniej 15 minut przed krojeniem.
Podawać na gorąco, ciepło lub chłodno.
Aby zrobić 2-funtowy Bochenek, użyj 1 1/3 szklanki wody, 1 1/3 szklanki przystawki na zakwasie, 4 szklanki mąki chlebowej, 2/3 szklanki mąki żytniej, 4 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli i 1 opakowanie aktywnych suchych drożdży.