Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami
Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złotymi rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, chleb, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa.
Umieść kalafior w dużej misce i skrop go 3 łyżkami oleju.
Dodaj odmierzoną sól i za pomocą rąk wrzuć do płaszcza.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ostrożnie rozprowadź na niej kalafior w równej warstwie. Zarezerwuj miskę na później (nie musisz jej wycierać). Upiec kalafior, mieszając w połowie, aż głęboko zbrązowieje w miejscach, o 25 protokół. Tymczasem, pulchne rodzynki i zrobić mieszaninę bułki tartej.
Rodzynki, ocet i wodę umieścić na dużej patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż rodzynki zostaną podgrzane, a płyn prawie odparuje, około 5 minut. Wyłączyć ogień, wyjąć rodzynki do małej miski żaroodpornej i odstawić. Zarezerwuj patelnię.Używając rąk, rozerwij chleb na kawałki o wielkości rodzynek i umieść w zarezerwowanej dużej misce( powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki); odstaw.Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu, dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do połysku.
Dodać bułkę tartą, doprawić solą i wymieszać do połączenia. Tosty bułkę tartą, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor na całym, o 8 do 10 protokół. W międzyczasie wytrzyj miskę papierowymi ręcznikami i odłóż na bok.Gdy bułka tarta są gotowe, dodać czosnek i płatki czerwonej papryki na patelnię, i mieszać do połączenia. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Wyjmij mieszaninę bułki tartej do zarezerwowanej miski.
Dodać pieczony kalafior, plump rodzynki i płyn, i pietruszka do miski i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Przełożyć na półmisek i podawać natychmiast.