Pieczony indyk z masłem truflowym
Pieczony indyk z masłem truflowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 892 kalorie, 105g białka, oraz 50 g tłuszczu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać indyka, tymianek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masłem z czarnej trufli i sosem z białego wina, Pieczony indyk z sosem truflowym, oraz Pieczony indyk z masłem cytrusowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Odcedzić soki z indyka i umieścić go na płaskim stojaku w dużej, płytkiej patelni. Osuszyć indyka papierowymi ręcznikami.
Pracując od dużego końca jamy, delikatnie przesuwaj palcami między skórą a mięsem, aby rozluźnić skórę, uważając, aby nie rozerwać skóry. (Uważaj, aby nie robić tego z pierścieniami na palcach!)
Zmiękczone masło umieścić pod skórą i delikatnie masować skórę, aby równomiernie rozprowadzić masło na całej piersi.
Jamę obficie posypać solą i pieprzem.
Umieść połowę gałązek tymianku w jamie wraz z cebulą i czosnkiem. Zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym i zawiąż 1 długość sznurka wokół ptaka i skrzydeł, aby utrzymać skrzydła blisko ciała.
Indyka posmarować oliwą z oliwek, posypać 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Z łodyg wyjąć 1 łyżkę liści tymianku, posiekać i posypać indyka. Piecz indyka przez 2 1/2 do 3 godzin, aż natychmiastowy termometr umieszczony na środku piersi zarejestruje 160 stopni F. Jeśli chcesz, aby skóra była chrupiąca, w ogóle nie nalewaj indyka! Mniej więcej w połowie, gdy pierś jest złotobrązowa, luźno przykryj pierś folią aluminiową, aby zapobiec pieczeniu skóry.
Wyjąć z piekarnika, przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 do 20 minut. Pokrój i podawaj z sokami na patelni.