Pieczony indyk z masłem truflowym

Pieczony indyk z masłem truflowym
Pieczony indyk z masłem truflowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 892 kalorie, 105g białka, oraz 50 g tłuszczu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać indyka, tymianek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masłem z czarnej trufli i sosem z białego wina, Pieczony indyk z sosem truflowym, oraz Pieczony indyk z masłem cytrusowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Odcedzić soki z indyka i umieścić go na płaskim stojaku w dużej, płytkiej patelni. Osuszyć indyka papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Pracując od dużego końca jamy, delikatnie przesuwaj palcami między skórą a mięsem, aby rozluźnić skórę, uważając, aby nie rozerwać skóry. (Uważaj, aby nie robić tego z pierścieniami na palcach!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Zmiękczone masło umieścić pod skórą i delikatnie masować skórę, aby równomiernie rozprowadzić masło na całej piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Jamę obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
7
Umieść połowę gałązek tymianku w jamie wraz z cebulą i czosnkiem. Zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym i zawiąż 1 długość sznurka wokół ptaka i skrzydeł, aby utrzymać skrzydła blisko ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Indyka posmarować oliwą z oliwek, posypać 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(duża Tuba)(duża Tuba)
9
Z łodyg wyjąć 1 łyżkę liści tymianku, posiekać i posypać indyka. Piecz indyka przez 2 1/2 do 3 godzin, aż natychmiastowy termometr umieszczony na środku piersi zarejestruje 160 stopni F. Jeśli chcesz, aby skóra była chrupiąca, w ogóle nie nalewaj indyka! Mniej więcej w połowie, gdy pierś jest złotobrązowa, luźno przykryj pierś folią aluminiową, aby zapobiec pieczeniu skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Wyjąć z piekarnika, przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 do 20 minut. Pokrój i podawaj z sokami na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn