Pieczony dorsz z małż parowych i sosem pistacjowym
Pieczony dorsz z małż parowych i sosem pistacjowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 39g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać fingerling ziemniaki, masło, filety z dorsza, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Małże Parowe W Stylu New England, Małże parowe w rosole imbir czerwony Curry, oraz Parowe małże z pomidorem, czosnkiem, cytryną, koperkiem i pietruszką.
Instrukcje
1
W dużej patelni, doprowadzić 1/4 cala wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać małże, przykryć i gotować do otwarcia, O 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
3
Przenieść małże do blachy do ostygnięcia. Przecedzić płyn do gotowania przez drobne sito do średniej miski. Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, usuń je z muszli i zdejmij brązową błonę zewnętrzną. Przepłukać każdy małż w płynie do gotowania, a następnie ponownie przecedzić płyn do gotowania przez drobne sito, aby usunąć piasek lub piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Ziemniaki umieścić w rondlu z zimną osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 5 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
W blenderze przecedzić szczypiorek z 1/3 szklanki oliwy z oliwek, aż będzie gładki. Za pomocą małej szpatułki wcisnąć puree przez drobne sito do małej miski. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
W małym rondlu połącz zmielone pistacje z 1/2 szklanki płynu do gotowania reserved clam i doprowadz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Zdjąć z ognia i ubić w 3 łyżkach masła. Wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić sosem solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Dorsza doprawiamy solą i pieprzem, a następnie mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
9
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać dorsza, obrane strony do góry, i gotować, aż złoty, o 4 protokół. Włącz dorsza i gotować przez 3 do 4 minut dłużej, lub aż po prostu nieprzezroczyste całej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
11
Przełożyć dorsza na talerz i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
12
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki płynu do gotowania Małży.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać małże, ziemniaki i pozostałe 1 łyżeczka masła i gotować na wolnym ogniu tylko do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
14
Na talerze polać sosem pistacjowym. Małże i ziemniaki podzielić między talerze i ustawić dorsza na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
15
Talerze skropić olejem szczypiorkowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.