Pieczony dorsz z chrupiącymi ziemniakami
Pieczony dorsz z chrupiącymi ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz młode ziemniaki, filety z dorsza, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Chrupiąca pieczona kaczka z oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 F.
Umieść ziemniaki na patelni lub na blasze do pieczenia.
Skropić 3 łyżkami oleju i wrzucić do herbu.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Piecz przez 20 minut. Wymieszać i piec przez 10 minut więcej. Tymczasem filety z dorsza opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi.Po 30 minutach pieczenia przenieś ziemniaki na boki patelni i umieść filety na środku.
Podawać tę pieczoną wersję ryby z frytkami z ketchupem dla dzieci i ocet słodowy dla dorosłych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.