Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina

Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina
Przepis na Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,19 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 47 g białka i 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Mieszanka proszku pięciu przypraw, czerwonego wina, ząbków czosnku i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina, smażone piersi z kaczki w sosie z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami oraz smażone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozłóż gałązki rozmarynu i ząbki czosnku w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Połóż udka kaczki na rozmarynie, posyp solą i proszkiem pięciu przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. W międzyczasie zagotuj wino w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj galaretkę porzeczkową, aż się rozpuści. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Po 1 godzinie gotowania kaczki odlać i wyrzucić tłuszcz, który zgromadził się w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Polej udka kaczki sosem winnym i piecz jeszcze 15 minut, aż kaczka będzie bardzo miękka, a sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KaczkiKaczki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn