Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina
Przepis na Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,19 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 47 g białka i 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Mieszanka proszku pięciu przypraw, czerwonego wina, ząbków czosnku i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Pieczone udka z kaczki w sosie z czerwonego wina, smażone piersi z kaczki w sosie z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami oraz smażone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi kumkwatami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
Rozłóż gałązki rozmarynu i ząbki czosnku w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Połóż udka kaczki na rozmarynie, posyp solą i proszkiem pięciu przypraw.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. W międzyczasie zagotuj wino w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj galaretkę porzeczkową, aż się rozpuści. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut; odłożyć na bok.
Po 1 godzinie gotowania kaczki odlać i wyrzucić tłuszcz, który zgromadził się w naczyniu do pieczenia.
Polej udka kaczki sosem winnym i piecz jeszcze 15 minut, aż kaczka będzie bardzo miękka, a sos lekko zgęstnieje.