Pieczone pomidory i Mozzarella
Przepis pieczone pomidory i Mozzarella mogą być wykonane w około 2 godziny i 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 13g tłuszczu i w sumie 176 kalorii. Za 100 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób naprawdę lubiło ten dodatek. 5 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, soli morskiej i pieprzu, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Pieczona Sałatka Caprese z pomidorami i mozzarellą, Pieczone Gnocchi z włoską kiełbasą, pomidorami winogronowymi, szpinakiem i mozzarellą, oraz Pieczony Klops z indyka Caprese z suszonymi pomidorami, mozzarellą i Pesto bazyliowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia.
Ułóż plastry pomidora na przygotowanej blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Skrop pomidory 1 łyżką oliwy z oliwek; posyp lekko solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Piecz pomidory w nagrzanym piekarniku, aż staną się skórzaste, trochę brązowe i chrupiące na brzegach, około 2 godzin.
Wyjmij z piekarnika i ostudź całkowicie.
Połącz schłodzone pieczone pomidory, ser mozzarella, bazylię i pieczony czosnek w dużej misce. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj ocet i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek; dobrze wymieszaj.