Pieczone piersi z kurczaka z Satsuma Tapenade
Przepis pieczone w piekarniku piersi z kurczaka z Satsuma Tapenade można zrobić w około 45 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, skórkę pomarańczową satsuman, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone w piecu piersi z kurczaka z karczochami i bułką tostową, Śródziemnomorskie Piersi Z Kurczaka Z Tapenadą Z Awokado, oraz Pieczone Piersi Z Kurczaka Lniane.
Instrukcje
Umieścić sok w małym rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować do zmniejszenia do 1/4 szklanki (o 3 protokół).
Umieść sok, oliwki i kolejne 4 składniki (przez anchois) w robocie kuchennym.
Dodać 1 łyżkę oleju; proces do dobrze wymieszane.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 3 połówki piersi na patelni, boki mięsa w dół; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane.
Kurczaka ułożyć na patelni z galaretką. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżeczkami oleju i pozostałymi 3 połówkami piersi.
Piec w 425 przez 15 minut lub do kurczak jest gotowy.
Dekoruj pomarańczowymi klinami i pietruszką, w razie potrzeby.
Uwaga na wino: jeśli nie próbowałeś białej odmiany winogron viognier, teraz jest czas. Jasny, Egzotyczny pomarańczowy smak w tym daniu jest wzmocniony przez cytrusowe kwiatowe i egzotyczne cechy viogniera. Wspaniałym, żywym jest Viognier Yalumba 2007 z Eden Valley w Australii (12 dolarów). Karen MacNeil