Pieczone Dyni
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pieczone dyni może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka dyni, gałka muszkatołowa, chutney z mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczone Dyni, Dwukrotnie Pieczona Dynia Maślana, oraz Dyni Pieczone Muszle dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Umyć squash; przeciąć na pół wzdłuż.
Usunąć i wyrzucić nasiona.
Miejsce squash, pokroić boki do góry, w 11 - x 7-x 1 1/2-calowy naczynia do pieczenia.
Połącz chutney, gingerroot i gałkę muszkatołową.
Szczotka niektóre z mieszaniny chutney na wyciętych stronach squasha; łyżka pozostałej mieszaniny do wnęk squasha. Przykryć i piec w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika; zmiksować mieszanką chutney pozostającą w naczyniu. Broil 5 1/2 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 5 minut lub do rumiane.