Pieczona Pierś Indyka Z Ziołami
Pieczona pierś z indyka z ziołami wymaga ok. 5 godzin i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 18. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz masło, granulki bulionu z kurczaka, pierś z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj pieczona pierś z indyka z boczkiem i ziołami, Tłoczone zioła i przyprawy pierś z indyka, dynia-cukinia Muffin Stuffin ' with Chipotle Gravy, oraz Jedz Indyka! Pierś Z Indyka Pieczona W Czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Poluzuj skórę z mięsa piersi indyka.
Pierś z indyka włożyć do dużego garnka lub piekarnika z pokrywką i polać mięso bulionem z kurczaka.
Wymieszać roztopione masło z granulkami bulionu z kurczaka, szałwią, cząbrem, rozmarynem i tymiankiem w misce. Unieść rozluźnioną skórę i wlać pod skórę nieco ponad połowę mieszanki maślano-ziołowej.
Wlać pozostałą mieszaninę ziół na skórę. Przykryj garnek.
Pieczeń w nagrzanym piekarniku przez 3 godziny; Odwróć pierś z indyka i piecz jeszcze 1 godzinę; Odwróć ponownie i piecz, aż soki będą jasne i natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część piersi, nie dotykając kości, czyta 180 stopni F (80 stopni C), 1 dodatkową godzinę (5 godzin w sumie). Podsmaż indyka z kapiącą patelnią i odstaw 5 do 10 minut przed podaniem.