Pieczona papryka z pomidorami i anchois
Pieczona papryka z pomidorami i anchois może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałązki rozmarynu, sardelę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 107 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczona Papryka Z Anchois, Pieczona Czerwona Papryka Z Anchois I Oliwą Z Oliwek, oraz {38 Power Foods} pieczona czerwona papryka z anchois.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Paprykę włożyć do dużego naczynia do pieczenia, wymieszać z odrobiną oleju z puszki sardeli, następnie obrócić pokrojoną stronę do góry. Piecz przez 40 minut, aż będzie miękka, ale nie zwinięta.
Pokrój 8 sardeli wzdłuż ich długości. Umieść 2 połówki pomidora, kilka plastrów czosnku, kilka gałązek rozmarynu i dwa kawałki sardeli w zagłębieniu każdego pieprzu.
Skropić oliwą z oliwek, następnie ponownie smażyć przez 30 minut, aż pomidory będą miękkie, a papryka zostanie wypełniona basenami smacznego soku. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.