Pieczona noga jagnięcina
Pieczona noga z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 44g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka czosnku, noga jagnięcina, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Pieczona Noga Jagnięcina, oraz Pieczona Noga Jagnięcina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 łyżki musztardy, białe wino, czosnek, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i tymianek w misce.
Wlać jagnięcinę, następnie przykryć jagnięcinę folią i umieścić w lodówce do marynowania na kilka godzin lub na noc, obracając jagnięcinę od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i umieścić na patelni do pieczenia wyposażonej w stelaż (zastrzegamy marynatę). Doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem i natrzeć oliwą z oliwek. Kość powinna być uniesiona z dna patelni; pozwoli to na bardziej równomierne pieczenie.
Umieść patelnię na środku piekarnika i piecz 25 do 30 minut. Zmniejsz temperaturę pieca do 350 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż termometr do odczytu natychmiastowego włożony do najgrubszej części zarejestruje 140 stopni F, 50 minut do 1 godziny 20 minut więcej. (Zwykle liczę od 12 do 14 minut całkowitego czasu pieczenia na funt mięsa, w tym wagę kości.)
Wyjąć z piekarnika i niech pieczeń reszta tłuszczu stronie w dół na desce do krojenia, aby pomóc redystrybucji soków, o 30 protokół. Zachowaj kapanie z patelni.
W międzyczasie zrobić sos: zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni do pieczenia; przenieść kapiele do małego rondla.
Dodać zarezerwowaną marynatę, sherry i pozostałą 1 łyżkę musztardy i doprowadzić do wrzenia; gotować na średnim ogniu, ubijając, aż gruby, o 5 protokół.
Przenieś się do sosjerki. Jagnięcinę pokroić na ziarno i podawać z sosem.