Pieczona noga jagnięca z jałowcem i rozmarynem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone nogi z jagnięciny z jałowcem & rozmaryn spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 364 kalorie, 49g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.63 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, gałązek rozmarynu, wina i jagód jałowca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Podobne przepisy to Pieczona noga jagnięca z rozmarynem, Pieczona noga jagnięca z rozmarynem, oraz Pieczeń jagnięca z czosnkiem i rozmarynem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / Gaz
Czosnek, rozmaryn, pieprz i jałowiec wymieszać z wystarczającą ilością oliwy z oliwek, aby uzyskać pastę.
Jagnięcinę wyjąć z lodówki i energicznie natrzeć pastą, a następnie odstawić na około 1 godz. aż jagnięcina osiągnie temperaturę pokojową.
Nóżkę włożyć do foremki do pieczenia i piec około 1 godz. 45 min.
Wyjmij jagnięcinę i pozostaw na desce owiniętej folią przez co najmniej 30 minut. To da ci jagnięcinę, która jest jeszcze lekko różowa w środku. Jeśli wolisz dobrze przygotowane mięso, gotuj przez 2 godziny, a następnie pozostaw do odpoczynku zgodnie z instrukcją.
Wylej tyle tłuszczu z patelni, ile możesz, a następnie umieść patelnię na bezpośrednim ogniu, skrobając dowolne kawałki.
Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć trochę skrobanie patelni drewnianą łyżką. Soki przecedzić do rondla i doprawić do smaku. Kiedy jagnięcina odpoczywa, pokroić go. Do sosu wlać wszystkie soki, podgrzać i podawać.