Pieczona noga jagnięca z jałowcem i rozmarynem

Pieczona noga jagnięca z jałowcem i rozmarynem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczone nogi z jagnięciny z jałowcem & rozmaryn spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 364 kalorie, 49g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.63 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, gałązek rozmarynu, wina i jagód jałowca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Podobne przepisy to Pieczona noga jagnięca z rozmarynem, Pieczona noga jagnięca z rozmarynem, oraz Pieczeń jagnięca z czosnkiem i rozmarynem.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Czosnek, rozmaryn, pieprz i jałowiec wymieszać z wystarczającą ilością oliwy z oliwek, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Jagnięcinę wyjąć z lodówki i energicznie natrzeć pastą, a następnie odstawić na około 1 godz. aż jagnięcina osiągnie temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Nóżkę włożyć do foremki do pieczenia i piec około 1 godz. 45 min.
5
Wyjmij jagnięcinę i pozostaw na desce owiniętej folią przez co najmniej 30 minut. To da ci jagnięcinę, która jest jeszcze lekko różowa w środku. Jeśli wolisz dobrze przygotowane mięso, gotuj przez 2 godziny, a następnie pozostaw do odpoczynku zgodnie z instrukcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Wylej tyle tłuszczu z patelni, ile możesz, a następnie umieść patelnię na bezpośrednim ogniu, skrobając dowolne kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć trochę skrobanie patelni drewnianą łyżką. Soki przecedzić do rondla i doprawić do smaku. Kiedy jagnięcina odpoczywa, pokroić go. Do sosu wlać wszystkie soki, podgrzać i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn